Daniel Sàez

Daniel Sàez ens presenta el seu darrer treball “El llautó”, un llibre-disc
que interpreta, en els directes, juntament amb Nacho López i Roser Alemany.

El llautó és el sisè treball del músic barceloní, en què aposta per la sonoritat folk, la poesia i la ironia a l’hora de bastir les seves cançons.

Dins d’El llautó hi trobem un assortiment de personatges i diverses situacions insòlites de caràcter quimèric que ens endinsen dins de l’imaginari que defineix aquest disc.

El format físic d’El llautó es presenta en un llibre-disc el qual conté 14 cançons, trenta dibuixos i la inclusió de 2 vídeos animats realitzats per Sàez.

L’empremta dels músics Nacho López i Roser Alemany ha contribuït a assolir el so folk desitjat.
A més a més, s’ha comptat (en la gravació) amb la participació del poeta i músic Miquel Àngel Marín en les parts de clarinet.

El lligam amb la poesia segueix sent una constant dins del procés creatiu del músic. En aquest treball hi trobem tres poemes musicats.
Cal destacar que la cançó El camí (poema d’Elena Sixto, musicat) va ser una de les cançons que en Lluís Llach va seleccionar pel Certamen Terra i Cultura – en l’edició de l’any 2020-, que atorga el Premi M. Martí i Pol a la millor cançó adaptada a partir d’un poema en llengua catalana.

Part d’aquest espectacle ha estat presentat en directe (en formació de trio), en el Teatre Metròpol de Tarragona dins del festival Híbrida que organitza l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (A.E.L.C.).

Temes:

https://danielsaezberral.bandcamp.com/album/concurs-badalona-3-can-ons