LA MÚSICA DEL DIMONI. 30 anys de rock a Badalona

La música del dimoniLa música del dimoniLa música del dimoni. 30 anys de rock a Badalona és una altra aposta de l’associació La Rotllana en l’àmbit de la cultura, en concret en l’àmbit artístic dels músics locals, que a la nostra ciutat mai han acabat de trobar el reconeixement que necessiten i es mereixen. Fins avui, han estat molt pocs els músics i les formacions que han aconseguit aquest mèrit de les entitats socials, o de la nostra institució pública més directa, l’Ajuntament, i és per això que calia restablir aquest deute de tants anys, una tasca que hem aconseguit amb el suport total de la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració de l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Badalona.

Amb aquest projecte hem pretès recuperar una part de la història de la nostra ciutat, de la història musical, juvenil, cultural, del carrer, dels casals i grups de joves, de les associacions… Tot això sense perdre de vista les grans propostes internacionals que alhora arribaven a Badalona.

Ha estat una feina de molt de temps i de moltes persones, per reconèixer precisament la labor d’uns altres. De cada narració en podríem haver agafat un punt de partida per descriure els diferents itineraris, però finalment l’opció escollida ha estat aquesta que teniu a les mans, encara que hem de reconèixer que per motius de manca d’espai i de recursos hem hagut de sotmetre’ns a un filtre molt gran.

Veureu i escoltareu que hem optat per fer una aproximació a partir de les propostes de més democràcia cultural, més fresques, espontànies i creatives, per davant de la cultura de masses. Amb les seves mancances i virtuts, esperem sincerament que s’acosti a l’objectiu que des de bon principi havíem pretès assolir, que era el de recuperar la memòria històrica musical de la ciutat i retre un homenatge als homes i dones que musicalment parlant l’han construïda.

Primera edició, desembre del 2005.
Coordinació: Salva Periago.
Assessorament musical: Guillem Vidal i Violeta Gómez.
Disseny i maquetació: Albert Navarro.
Escrit per: Ferran Amado.
Assessorament lingüístic: Coloma Moreno.
Fotografia: Francesc Fàbregas, Xavi Mercadé, Glòria Matamala, Josep Sebastià Vito “Lagarto”, Miquel Àngel Forniés i Alicia Gómez.
La Música del Dimoni és una iniciativa de l’Associació La Rotllana amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

DESCARREGA EL LLIBRE AQUÍ