Últim Cavall

Els del Garraf, van debutar en llarg el 2017 amb un disc de cançons de pop emocionant, que basculava amb elegància entre el noise, el shoegazing i el dream pop. Un treball que va arribar després d’un primer EP autoeditat (Premi Altaveu a la Millor Lletra 2016) que va captivar el segell barceloní Discos de Kirlian, i que els va permetre signar vuit cançons de pop somiador, plenes de guitarres exquisides i melodies delicades. Pop de patró clàssic embolicat de seda coratjosa.

‘Records de Kyoto’ va ser destacat per diferents mitjans especialitzats i va ser escollit per diferents publicacions com un dels millors discs del 2017. Un gran èxit per a un treball que, practicant el shoegaze en català, va aconseguir trencar fronteres i reeditar-se amb el segell mexicà Emma’s House Records, amb qui van dissenyar una edició especial per al continent americà.

Dos anys després, Últim Cavall tornen amb una nova postal, aquesta vegada des d”Alaska’ (Discos de Kirlian, 2019), que suposa un altre decidit pas endavant a la seva trajectòria. La seva barreja de shoegazing i dreampop, tan bellament melancòlica com familiar i propera, avança encara més cap el pop, amb uns riffs de sintetitzadors energètics i gloriosos per volar ben amunt.

Les fites segueixen sent la bellesa i la veritat, però les eines van canviant poc a poc per adaptar-se a l’alt voltatge emocional dels textos. I ho aconsegueixen amb cada cançó, apel·lant a un “tu” i a un “nosaltres” que no tenen sentit si no s’ubiquen en un lloc, concret o genèric.

Melancòlic i lluminós, ‘Alaska’ es revela com un poderós viatge interior, un procés de (re)descobriment del que Últim Cavall surten doblement reforçats. I es que les dinàmiques internes de treball, metòdiques i detallistes en la búsqueda de nous sons, sumen un sentit vocacional que dona llum el camí fins aquell destí ideal. La meta és Alaska, però podria ser qualsevol lloc.

* ‘Alaska’ s’ha editat també en cd per la revista Enderrock, que ha encartat el disc amb la revista del mes de febrer del 2020. A més, al març, el single ‘Tornar a casa’ ha format part del recopilatori “Momentos – Mejores Canciones Nacionales 2019” de la revista Rockdelux.
L’àlbum ha estat destacat per mitjans nacionals i internacionals des de la seva publicació.

Població: Sant Pere de Ribes

Estil musical: Pop-rock

Temes del grup:

ultimcavall.bandcamp.com/track/incendi-single

ultimcavall.bandcamp.com/track/tornar-a-casa-single

Web

Facebook

Instagram

Twitter